Известие

Collapse
No announcement yet.

От какъв зор ми увисна вратата ? 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От какъв зор ми увисна вратата ? 156

Шофьорската врата просто сдоби луфт в долната панта и "увисна" ,без нищо да й се е случвало, просто така.сега се блъска в ключалктата, знаете как е...гадно.Някой имал ли е подобен проблем, вратата май лесно се сваля, но как се оправя луфта?
    Alfa 156 2.4 JTD
    Honda CBR600RR 2008

Да не са ти се отхлабили пантите. Раздвижи я нагоре надолу и виж от къде е виснала първо.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не са, се отхлабили гледах.Появил се е луфт в самата ос на долната панта, да не би да има вътре някаква втулка която да се е спукала, и да трябва да я сменям?не виждам логика просто да се разхлопа...
      Alfa 156 2.4 JTD
      Honda CBR600RR 2008

Comment

Ами взимаш една втора употреба и я сменяш. Но много добре си отбележи къде е била старата ,че иначе се вкарваш в голяма заигравка.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Виж планката се стяга с 3 шестограмни болта, да не тя да е мръднала....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

аз имам същия проблем и се оказа че пантите са се отварили и ще хода на телоподавка да ми ги заварват
            алфа 156 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от краси Покажи съобщение
              Не са, се отхлабили гледах.Появил се е луфт в самата ос на долната панта, да не би да има вътре някаква втулка която да се е спукала, и да трябва да я сменям?не виждам логика просто да се разхлопа...
              Вътре има втулка, която се износва.
              Не зная дали може да се смени и дали се продава само втулка.
              При мен вратата също беше увиснала - втулката на долната панта беше износена.
              Така и не успях да разбера как да разглобя пантата и затова я разпробих, набих друга втулка и сложих болт.
              Вече повече от една година карам така и няма никакъв проблем!
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Гледам, че има болтове на двете оси на пантите , мисля че ако се одвият би трябвало вратата да може да излезе, и да видим какво е износено и как ще го каламосваме Звънях в Александър Ауто да питам за втулка , казаха ми да си запиша час за сервиза
                Alfa 156 2.4 JTD
                Honda CBR600RR 2008

Comment

Working...
                X